Jdi na obsah Jdi na menu

14. a 15. týden

18. 9. 2015

Tak jsem po dovolené z ničeho nic ve 14. týdnu. Včera jsem byla v Gennetu  a jelikož miminko má od hlavičky po zadeček (tzv. CRL) celých 74 cm, termín porodu se mi posunul o 5 do dopředu. Na včerejším prvotrimestralnim screeningu bylo vše jak se patří. Doktorka zkontrolovala nosní kustku a obvod krku kvůli downuvu syndromu, když má miminko nad 3 cm krk, je riziko zvýšené, my měli krásné 2 cm. Zkontrolovala nohy, ruce, ukazovala ledviny a srdce. 

 

Teď jsme byli na dovolené a ještě že začátku jsem zvracela, pak ale jako když utne, je mi fajn a mám spoustu energie. Hlad mám sice taky furt, ale to se  dá lehce spravit. Ale zjistila jsem jednu nepříjemnou věc, po mléku a mléčných výrobcích mám bolesti břicha, ale fakt velký. Takže krom lepku nejím také mléko, naštěstí se do mého jídelníčku vrátilo maso. 

 

Břicho už mi roste, takže jsem to musela oznámit v práci a byl to docela šok pro všechny. Že je mi teprv 28, když teď se tehotni až po třicítce. Ale všichni mi teď gratulují jak o závod,  akorát práce mám furt víc a víc, i když bych měla zvolnit.

 

Spát už taky pořádně nemůžu,  jelikož na zádech nemůžu dýchat, břicho mi překáží a na boku jsem v životě nespala. No ale zatím se nějak vždycky vyspim. 

 

Super zpráva je, že se mi podařilo dostat se do nejlepší porodnice v Praze - do Podolí. Musí se registrovat přesně ve 14+0 a spouští online registraci přesně v 8:00. Během 6 sekund jsou však všechna místa na daný den pryč. Jeden kolega v práci mi říkal, že se jim to povedlo na popáté. A to jsem si ani nezkoušela zkušební registraci a je to tam! Do týdne se musí člověk osobně dostavit a potvrdit registraci na kartotece. No tak jsem si takhle v pátek privstala a jela jsem tam. Nemohla jsem to za boha najít, i když je to komplex jako kráva. Uvnitř pak taky nic nebylo popsaného, ale byli tam milí a je to asi nějaká historická budova. 

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář