Jdi na obsah Jdi na menu

24. týden - Pití v těhotenství

24. 12. 2015

Mám se fajn, sice mě občas pobolívá břicho a už začínají záda, ale není to tak zlý. Dokud můžu každý den cvičit, tak houby zle. To je po té fyzické stránce. Jinak psychicky se cítím úplně k ničemu, nejsem z sexy a s tím se těžko smiřuje. Úplně mi pohasl můj oheň a ďábel v těle. Nejsem z tak akční jako dřív. Ale ne fyzicky, ale psychicky. Pevně věřím, že se to spraví , až se mi urovnají hormony. Protože takovýhle život nechci. 

 

Už mi zase začínají chutnat vajíčka, takže aspoň v tomhle ohledu se dostávám do normálu. Jinak jim hlavně palivy jídla a pořád nemusím vařenou a dušenou zeleninu. Večer se mi chce hrozně brzo spát, takže chodím třeba v 8, a to vstávám v 7. Ale přes den mám dost energie na standardní práci. Mám hrozný problém, že málo piju, ale nemám nikdy žízeň a strašně těžko se mi do toho nutí. To je jako by do člověka, který nemá hlad, cpali pořád jídlo. Dávám tak litr denně, i když bych měla dávat 2 a více. Ale někdy se to podaří. 

 

 

Pití v těhotenství
Je jasné, že se musí pořádně pít a hlavně voda, ale když ta mi teď vůbec nechutná a navíc se mi po ní navaluje. Těhotná by měla vypít minimálně 1,5 litru denně, ale ideálně 2 litry. Mimo vody se doporučují ovocné čaje a roiboos, případně některé bylinky a 100% džusy. Nedoporučuje se zelený čaj, protože vědci ještě nevyzkoumali, zda je dobrý nebo ne. Samozřejmě se nedoporučuje cola a jiné sladké nápoje.

Já osobně jsem zezačátku těhotenství vypila litry coca coly, protože byla jediné, co mi aspoň trochu ulevilo od zvracení, pak jsem přešla na kontryhelový čaj - půl litru denně a občas jsem si dala i zelený čaj. Za největší humus považuji "100%" džusy v krabicích, které jsou plné přidaného cukru. Ve druhém trimestru jsem si tu a tam dala i sklenku domácího červeného vína. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář