Jdi na obsah Jdi na menu

26. týden - Už chodím do poradny v Podolí!

18. 1. 2016

To nám to vesele roste, dítě už je velké jako hlavička ledového salátu, má asi 23 cm a váží už necelé kilčo! Vyvíjí se mu hlavně mozek, takže je potřeba jíst dost jódů a vůbec vitamínů!

salat.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Tak jsem měla pravidelnou kontrolu u mého doktora řezníka a ten vytáhl krejčovsky metr a přes břicho mi měřil dělohu, načež mi oznámil, že se mu zdá malá a mám naběhnout do Podolí na ultrazvuk. Takže já, celá vyděšená, jsem v Podolí čekala půl dne, než mě vezmou. Aby mi řekli, že je vše v pořádku a v dnešní době se již děloha neměří, natož krejčovským metrem. Rozhodla jsem se proto, že už budu chodit na kontroly jen do Podolí, nicméně tam mi řekli, že musím mít doporučení, které jsem teda nakonec od svého doktora dostala.  Ale že byl fakt nastvanej. A když jsem se objednavala do Podolí, tak samozřejmě remcali, že jentak někoho do poradny neberou, že až od 36. týdne, dřív ne, jen v případě rizikového těhotenství. A už vůbec ne ve 26. týdnu.  Perličkou je, že se mě zeptala, kdy mám termín a já říkám, podle oplodnění 10.3., podle poslední menstruace 15.3. a u vás na ultrazvuku mi včera vypocitali 12.3. Tak teda nakonec svolila, ať vezmu všechny papíry, co mám a přijdu se ukázat next week. Pozitivní je, že na tom ultrazvuku bylo vše v naprostým pořádku, miminko roste jak má a už váží 750 g. Takže už jen 4x tolik a je to doma. Měřili tam spousta věcí, hlavičku, nožičky, tep, okysliceni plodu a všechno je jak má být. Nějak zanedbávám trenéra, natož abych si chodila sama zacvičit ven. Ale poctivě dávám aspoň 20 min cvičení jógy denně, když mám dostatek času, tak i 40 min a musím říct, že už to nese své výsledky. Největší radost mám z toho, že už skoro (zbývá jen 1 cm) dosahnu na zem, když se predklonim s nohama u sebe. Do porodu dám snad dlaně na zem. Blbý v tomhle týdnu je, že mám zase chuť na sladký, takže se musím krotit, ale zatím se to dá. Vážím asi 75 kg, což je teda docela málo. 

 

Takže jak se dostat do poradny v Podolí předčasně - předstírejte rizikové těhotenství a oni vás vezmou, ale nakonec nevím, zda je to pozitivum, protože se tam šíleně čeká.

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář