Jdi na obsah Jdi na menu

34. Týden - Korbička

11. 2. 2016

34. týden - miminko je velké asi jako ananas, má 28 cm a 1,5 kg a rychle se mu vyvíjí mozek! Je potřeba jíst hodně jódu.

Tak tento týden končím v práci a jsem fakt docela ráda. Minulý týden včetně víkendů jsem prolezela v posteli s nachlazenim. Jen kvůli blbýmu veseni prádla v mrazu na balkoně. Začalo to bolenim v krku, pak rýma jak trám a kašel.  Tak jsem radši zůstala celý týden doma. A co se týká břicha tak nejhorší je, že nemůžu spát, a jak se nevyspim, tak jsem nepoužitelná. A teď nemůžu spát skoro každou noc. Nejen, že se mi dítě prevaluje v břiše, ale navíc prostě bez důvodně nemůžu zabrat. Prostě ležím v posteli k smrti unavená a nemůžu usnout, hrůza. Ale nestezuju si, protože zbytek probíhá naprosto v pořádku, břicho roste a hýbe se, mám chuť k jídlu. Když pominu, že se mi neskutečně loupe z nějakého důvodu celý obličej, tak si to těhotenství stále užívám. Koupila jsem si korbičku na kočárek, který ještě nemám, zelenou a je vychytaná. 

 

V tomto týdnu je nejzajímavější, že jsem nastoupila na mateřskou. Byla jsem v práci jen pondělí - středa a ve středu odpoledne už jsem to nechala své nástupkyni jak to zbylo včetně rozdělaných případů. myslela jsem, že se budu neskutečně nudit, tak jsem si udělala plán, ve čtvrtek kadeřnice a pak těhotenské focení a v pátek na kontrolu do Podolí. 

 

Kočárek

Tak už je finálně vybráno. Baby jogger byl poměrně jasnou volbou, pak už jsem zvažovala jen Baby jogger Summit X3 a Baby Jogger City Elite. když jsem je pak viděla vedle sebe, bylo jasno. Summit je tedy fakt šmejdsky ušitý a nejsou tam ty super vychytávky, které jsou na Baby joggeru tak lákavé, například magnety na stříšce. Jeho výhodou jsou jen ty velká zadní kola a ruční brzda v ceně. Jenže kvalita zvítězila.

cityelite.jpgsummitx3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tohle jsou ty dva kočárky, mezi kterýma jsem se rozhodovala

 

Tento týden jsme tedy na inzerát pořídili modrou korbičku, když jsem jí podrobněji zkoumala, tak jsem z ní nadšená. Rozhodla jsem se pro tu modro-zelenou, protože to je nejhezčí barva z těch, co prodávají. Nová stojí asi 5000 Kč a tahle použitá byla za 3 500 Kč. Není to sice nějaká super sleva, ale ta korbička je úplně jako nová a byly k tomu i adaptéry. Ten spodek zatím nemáme, protože přítel je pověrčivý, že chce mít kočárek doma až po porodu, takže ho pak bude muset sehnat, až budu v porodnici :-) Stojí to asi 12 000 Kč. 

Ta korbička je skoro celá pratelná, kromě černé části, která je však vespod. Je velice prostorná a má kvalitní matraci. Na stříšce je větrání a pak je ještě větrání zespodu, což je velmi výhodné, protože budu mít v té korbičce přes léto. Je lehoučká a nese se za madlo, které jen částečně kouká ze stříšky, všimla jsem si na jiných korbičkách, že tam to madlo je fakt ohyzdné. Navíc materiál je voděodolný, čehož jsem si všimla u praní. Všechno, co je zelené je voděodolné, což je teda paráda, ani nebudu dokupovat pláštěnku. 

 

korbicka2.jpg

 

 

 

Přesně takhle to bude vypadat

 

korbicka1.jpg

 

 

 

Větrání na korbičce, přes které je i vidět miminko

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář