Jdi na obsah Jdi na menu

8. týden těhotenství - Potvrzení srdeční akce

4. 8. 2015

Přesný den těhotenství: 7 tt + 4 d

Velikost miminka: asi 1,3 cm (asi jako zelená oliva)

Přírůstek váhy: - 2 kg

Cvičení: žádné 

Spaní: Spí se mi krásně, ale budím se unavená, někdy je mi špatně i v noci, ale hned to zaspím

Symptomy: Jsem tak unavená, že musím chodit z práce už ve dvě, protože tam usínám.

Co mi chutná: K jídlu mi chutnají je  hranolky, brambůrky, Cola a včera se k tomu přidala i tlačenka.

Co mi nechutná: mrkev, i stopové množství z jídla vybírám

Pohlaví: Podle čínského lunárního kalendáře je mi o dva roky víc, tedy 29 a vychází mi chlapeček http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/2816/cinsky_lunarni_kalendar_k_urceni_pohlavi_ditete.html

Co jsem se naučila: sedat si v metru, vždycky mi to přišlo zbytečný na tu chvilku, ale teď chápu, že není

Na co se těším: Na ultrazvuk, který bude zítra

 

Už je mi špatně pěkně dlouho, jsem totálně vyčerpaná, dnes jsem 7+4. Jsem tak unavená, že musím chodit z práce už ve dvě, protože tam usínám. K jídlu mi chutnají je  hranolky, brambůrky, Cola a včera se k tomu přidala i tlacenka. Minulý týden jsem měla i pečený žebra a ze zeleniny se mi dělá blbě. Už jsem zvracela několikrát, ale blbě je mi celé dny, i ze spánku mě to budí.

Jsem pořád neskutečně unavená a bez energie, což je pro mě pohroma, protože jsem vždy měla energie na rozdávání, teď trávím veškerý volný čas v posteli.  Volala jsem doktorce a ta mi říkala, že nemám běhat, ale to se zbláznila, nic takovyho dodržovat nehodlám. Ještě jsem neslyšela, že by někomu zakázali pohyb v těhotenství.  Jen co mi bude trochu líp, hned půjdu, už se těším. Byla jsem několikrát i přes nevolnosti, ale to bylo utrpení.

To takhle jednou v úterý jedu do práce a najednou se mi v metru udělá blbě. No pozvracela jsem se přímo tam, pěkně po ránu mezi lidma. Oblečená do šatů jako obvykle, prostě standardní business look. Zajímavý je, že jsem nikdy nikoho normálně oblecenyho ještě na veřejnosti zvracet neviděla. No, tak jsem šla domů a celej den problila, ani jsem nemohla vstát z postele celej den, jak mi bylo blbě. Na internetu jsem zjistila, že by měla pomáhat Coca Cola, tak mi přítel koupil a fakt se mi udělalo významně lépe, dokonce jsem šla druhý den do práce  a taky ji furt popijela. Taky mi dělá dobře klimatizace v práci, myslím, že nejhůř je mi z toho vedra.  

 

Ultrazvuk na potvrzení akce srdeční - první ultrazvuk v těhotenství

Myslela jsem, že jsem podle poslední menstruace 7+2, ale prý při umělém oplodnění se to počítá jinak. Takže jsem reálně 7+5 a dnes jsem byla poprvé na ultrazvuku. Doktorka mi ukazovala hlavičku a nožičky. Ale nejvíc ze všeho jsem byla hotová ze srdíčka, které jsem fakt na tom ultrazvuku viděla bít. pořád tomu nemůžu uvěřit, jak z ničeho je najednou nový život a už má i vlastní srdce. Jinak to miminko má 1,41 cm, což odpovídá a vše je v naprostém pořádku. Dokonce jsem se objednala na screening po prvním trimestru, který bude také v Gennetu. Normálně to stojí 1100 Kč, ale že jsem jejich pacientka, tak to budu mít gratis. 

 

Hlavička je prý dole...

 

wp_20150729_17_42_45_pro.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář