Jdi na obsah Jdi na menu

Brala jsem Diane35 6 let

23. 4. 2013

Je to tak, nechala jsem si v 17 letech předepsat antikoncepci Diane35, chtěla jsem ji na pleť, měla jsem akné. Nebylo sice nějak šílené, ale já chtěla mít pleť dokonalou jako každý teenager. Musím říct, že roky s touto antikoncepcí byly moje nejšťastnější, co se týká nálady a vzhledu. Cítila jsem se sebejistě, uvolněně, studovala jsem levou zadní, měla jsem krásnou pleť, vlasy, nehty, všechno. Měla jsem na den přesnou menstruaci a o bolesti jsem ani nevěděla. Taky se mi menstruace upravila co se týká množství krve, které předtím bylo nadměrné.

Co se stalo, když jsem antikoncepci vysadila? Bylo to v září 2011 - s přítelem jsme se rozhodli mít dítě. Už je to skoro dva roky a už skoro dva roky bojuji s problémy, které mi s vysazením antikoncepce začaly. :-(

Začala jsem mít výkyvy nálad spojené s menstruačním cyklem, menstruace je silná a mám při ní neskutečné bolesti břicha. Cítím se unavená, mám ekzém, šílené a bolavé akné, které se vůbec nehojí. Mám lupy, třepí se mi vlasy i nehty, škoda slov. Už jsem tu své problémy několikrát zmiňovala. A všechno to přičítám antikoncepci, zničilo mi to hormony a celé zažívání. Už téměř dva roky se to snažím dát do pořádku a daří se to, ale hodně pomaloučku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jana - Diane 35- NEBEZPEČNÁ ANTIKONCEPCE

1. 7. 2014 14:06

Chtěla bych jen napsat veřejně, že všichni kdo užívají antikoncepci Daine 35, tak ať si jí urychleně nechají změnit, je povážována za velmi nebezpečnou. Je to asi rok, kdy o tom mluvili v televizi a psali to i na internetu.