Jdi na obsah Jdi na menu

Čekání po IVF na // na testu

19. 7. 2015

No tak to čekání po embryotransferu je fakt stresující. Mám testovat za 14 dní, jsem teprve 4. den po něm a už to nemůžu vydržet. Nejvíc nervózní jsem z toho, že mi nic není, žádný bolesti břicha, žádná únava,žádný nevolnosti. Prostě nic. Přitom když jsem měla blastocystu, tak by mělo dojít k uhnízdění první nebo druhý den. Doktorka mi dokonce přímo řekla, že by k tomu mělo dojít ještě v den transferu v noci nejpozději následující den. Takže na 100 % je už rozhodnuto, už nic nenadělám. A přitom musím čekat ještě 10 dní na test. Bohužel můj partner to se mnou vůbec neprožívá a dokonce se zlobí, když chci na intrenetu hledat zkušenosti jiných žen po et. Je to skutečně velmi náročné období, nikdo by na něj neměl být sám. Dokonce si říkám, že bych radši ještě jednou prošla stimulací a odběrem než tohle. 

 

 

Do toho všeho závadim 2x denně Utrogestan a nejen že ze mě prakticky pořád vytéká v podobě bílého hnusu, tak jako bonus mě po něm ale neskutečně bolí prsa, nikdo se mi jich nesmí ani dotknout, ani já sama. Navíc jsem po něm malátná a blbě se mi dýchá, což se mi teda fakt nestává. Normálně vyběhnu každý den dlouhé schody v metru bez mrknutí oka. A vzhledem k tomu, že jsem už skoro měsíc nebyla kvůli všem těm procedurám běhat, tak valem tloustnu a praska mi kůže. 

 

 

Tak od včera uplynul den, jsem 5. den po embryotransferu. Přijde mi to jako věčnost. A z toho, jak mi je těžko poznám, zda to jsou příznaky těhotenství či Utrogestanu. Vzhledem k tomu, že je to taky hormon, který blokuje žluté tělísko, tak se příznaky mohou shodovat. 

 

 

Příznaky těhotenství ještě před pozitivním těhotenským testem: bolest břicha nevolnost odpolední únava lidi vám říkají, že vypadáte jinak hojný vodovy výtok nafouknute břicho pocit tlaku v břiše kovová pachuť v ústech vlčí hlad nespavost neobvyklá nervozita smrdí vám káva zlepšil se výrazně čich podrážděnost zvýšená tvorba slin zvýšená teplota 

 

 

5. den po ET jsem vymekla a udělala si odpoledne těhotenský test. Samozřejmě negativní. Vím, že je brzy, tak nepanikarim. Když jsem se na něj koukla asi za  2 hodiny, tak tam byla nepatrná druhá čárka. Ale fakt tak nepatrná, že by ji leckdo neviděl ani lupou. Za totiž začínám něco cítit. Samozřejmě to může být Utrogestanem, ale pálení žáhy, kovová chuť v ústech a neskutečná únava, to není jen tak. Utrogestan už jsem brala několikrát a takhle zle mi po něm nikdy nebylo. Dokonce jsem volala doktorce, zda si myslí, že když jsem usnula na záchodě únavou, je ještě normální. Fakt to byl zatím nejhorší den, nemohla jsem udržet otevřené oči. 

 

 

6. den ráno jsem test opakovala se značkou dr. Max (dosud jsem používala zn.  Pepino z Rossmanna, 1 ks za 39) a vyšel totálně negativní. 6. den večer jsem tam však vykoukala celkem solidního ducha. To jsem se fakt zaradovala a těšila se na ráno, protože z ranní moci je prý vždy nejlepší výsledek. Taky jsem si dnes uvařila kafe a totálně mi nechutnalo, a to ho často piju, stále stejnou značku. Údajně nejlepší značka těhotenského testu je Mamatest, zítra si pro něj musím skočit.

 

 

Teď nevím, jak jsem se dočkala toho 7. dne po ET. Je to pravděpodobně jen tím, že mám v práci honičku a nemám čas na to myslet. 7. den po ET ráno test Pepino), je tam dušík, ale menší než včera večer, to ještě bude napínavé. Navíc jsem včera měla dostat menstruaci a přesně jak hodinky mě začaly menstruační bolesti. Ale krev zatím nikde, ani když si sáhnu na čípek. A ten jsem nahmatala nízko, tvrdý a otevřený. Údajně i kolem menstruace se mírně zvyšuje hcg. A já bohužel doteď moc netestovala, tak nevím, jak je to u mne. Bolesti na menstruaci přetrvávají, mám pocit,  že se dnes rozhodne.  Buď krev anebo silnější čárka. 

 

 

Tak ani 8. den se nerozhodlo. Menstruace nikde a na testu furt stejná těžko viditelná čárka. Testy, které mají nejlepší recenzi  mamatest neboli zn. Dr. Max ( je to to samé) nejsou k sehnání. Už jsem to zkoušela koupit všude možně, ale zatím jedu furt v testech Pepino. Druhá neviditelná částka se objevuje asi po 5 minutách od namočení i po zaschnutí je docela dobře vidět.  Ale když dám k sobě předevčírem, včera a dnes ráno, tak je to vše stejné. Už by to mělo být lépe vidět, už je 8 den po ET. Navíc je mi dost blbě, cítím se jak opilá a jsem unavená a hlavně protivná. Přítel mi to furt vyčítá, ale když já si nemůžu pomoct. Mám chuť s někde zavřít a být sama a ne aby mi furt připomínal, že jsem neplodná. 

 

 

Dnes je sobota a prodloužený víkend. Taky 9. den po ET. Bolí mě břicho jako před menstruací a na testu zase jen ta nepatrná čárka. Achjo. začínám hledat informace o testu pepino na internetu a prý dost často dělá duchy. Tohle asi těhotenství nebude, když druhá čárka je tak tenká, že ji musím hledat na světle. 

 

 

10. den po embryotransferu, nevzdávám to a dělám si zase pepino. Nakoupila jsem je v DM 1+1 zdarma. Nemůžu tomu uvěřit, ale druhá čárka je o mnoho silnější, než včera. Můžu na ni koukat z dálky a i tak ji vidím. Po ránu jsem měla moc hodně koncentrovanou. Načůrala jsem slabý půllitr. Celý den nad tím přemýšlím  jestli to může být falešný duch nebo tohle už je. Došly mi pepina, nějak jsem podcenila jejich počet, ale ještě jsem vzala jeden test Intimed, jenže ten má citlivost 25,tam by to ještě nemuselo tak brzo být vidět. Taky, že ne. Večer kolem 7 úplně bílo, jen jedna čárka. Jsem z toho špatná, takže ty pepina předtím byli asi jen falešní duchové. 

 

 

To byl poslední test, který jsem měla. Jala jsem se ještě prohledat skříně, zda tam nenajdu nějaký zapadlý test, přece jenom už se snažíme skoro 4 roky. Našla jsem tam poslední Mamatest s citlivosti 10. Tak jsem si ho ten 11. den ráno po ET udělala. A jak jsem nezkušená, tak jak se tam nic neobjevilo do 5 sekund. Zklamaná jsem ho zahodila. Myslela jsem, že se už musí objevit okamžitě. Břicho mě bolí téměř bez ústání a píchá mě tu a tam na vaječnících. Taky mi tak divně škvrká v břiše, jinak snad ani nic zvláštního. Docela pohoda. Po 5 minutách mi to nedalo a šla jsem se na test podívat znovu. Dvě tlusté čáry. Těhotenství zaručeno. 

 

 

Tak 12 den po embryotransferu jsem měla ráno zase krásné 2 čárky. Dneska přes oběd pojedu k doktorce na krev potvrzení těhotenství. Chtěla jsem jet ráno, ale nestihnu to, protože máme od 9 hod meeting. Včera mě celý večer bolel podbřišek, ale oproti menstruačním bolestem je to jako nic. A hlavně jsou to trochu jiné bolesti. Jen takový tlak a občas píchnutí, přijde mi to spíš jen jako bolesti dozvuku menstruace, jako když už končí.

 

 

13. den po ET už mi to bylo jasný, test silně pozitivní a ve středu odpoledne mi to dokonce potvrdili z krve.  Měla jsem prý Hcg 457, ten 12. den, což je fakt vysoké číslo. Však už mi je taky pěkně blbě - střídají se bolesti břicha s bolestmi zad a někdy se přidá i nevolnost. 14. den po embryotransferu jakbysmet a mě už to unavuje. 

 

 

15. den už mě nic nebolí, jen nemám chuť na jídlo. Teď chci, aby se mi vrátily zpět ty bolesti, to jsem aspoň věděla, že je vše v pořádku. Hodně chodím a doufám, že to je pro plod dobře. Taky jsem volala doktorce a ptala se , zda můžu běhat i v těhotenství a říkala, že jo. 

 

 

16. den po ET jsem si nainstalovala aplikaci Pregnancy, takže odteď jsem 4 tt + 4. Zase mě trochu bolí břicho,  je mi zle a hlavně mě bolí záda v bedrech. Ale fakt jen malinko. Nejsem vůbec unavená.  4tt + 4 jsem si byla zaběhat 3 km,  4tt + 5 jsem myla okna,  4tt + 6 jsem si byla zaběhat  4 km. Je úžasné chodit do práce, protože tam člověk aspoň nemyslí na ty příznaky a bolesti. Spousta žen si bere rizikové těhotenství a zůstávají doma, to bych se unudila k smrti. 

 

 

Když se zpětně podívám na příznaky, které jsem měla, tak nejvýznamnější z nich byla únava 5. den po ET a bolest prsou. Dále zvýšená teplota az na 37,1, přičemž moje standardní teplota je 35,7, asi tak 5.-8. den po embryotransferu se mi chtělo hrozně spát, ale pak už ani ne. A škvrkalo mi v břiše jako při hladu, ale hlad jsem neměla.

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář