Jdi na obsah Jdi na menu

Jak se citim po druhem IUI

Dostala jsem injekci Pregnylu 15000 jednotek v nedeli 9.2., a k samotnemu IUI doslo v utery 11.2. Tak ted cekam, co bude, blbe mi zatim neni, ale i minule to prislo az 5-6 den. Tak skutečně bolesti břicha přišly až 6-7 den, špatně mi tentokrát nebylo vůbec, ani vlčí hlad, nic. Díky bohu. Nicméně 8 den po inseminaci a 10 den po Pregnylu už to nemůžu vydržet, tu nejistotu.

 

Tak vzhledem k tomu, ze chodim kazdy mesic na ultrazvuk, kde mi zjistuji velikost folikulu. Zajimalo mne, co to vlastne je, protoze v tomhle ohledu jsem teda barbar. A je to teda fakt slozita problematika.

Takze - vajicka dozravaji ve vacku naplnenem tekutinou, zvanem folikul. V kazdem vajecniku se kazdy mesic pripravuje treba 30 takovych folikulu. Jeden z nich se vsak stane dominantnim a ostatni pred ovulaci zaniknou. Je tedy teoreticky mozne, aby dozraly dva - jeden na kazde strane, ale malo pravdepodobne.

Na ultrazvuk se chodi asi 12 den menstruacniho cyklu. Zkouma se, zda jsou tam nejake velke folikuly, ktere by mohly dozrat a prekulit se do vejcovodu a putovat ke svemu cili. Dozraty folikul ma velikost asi 18-25 mm. Pokud ma folikul treba jen 9 mm, dojde k ovulaci treba az za 4-5 dnu. Folikul roste pred ovulaci rychlosti 2 mm za den.

Test jsem si dělala osmý den po IUI a 9 den přišla menstruace v nebývalé síle. Padaly ze mě neskutečný cucky a připadala jsem si jak při porážce prasete. Příští týden jdu s tím k doktorce.

 Takže pití kontryhelu nezabralo stejně jako pití jablečného octa, už nevím coby, tak v dalším cyklu jdu na akupunkturu.

Ač nejsem z těch, které by po dítěti nezměrně toužily, začíná mne znervoznovat, proč zrovna nam priroda nechce doprat dite. Cetla jsem, že to může být způsobeno i problémy ve vztahu a souvisejícím stresem.

Jsme teprv po druhé inseminaci a už mi začíná hrabat, koukám všem matkám do kočárku a čtu knihy o mateřství.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář