Jdi na obsah Jdi na menu

Menstruace každé tři týdny

28. 11. 2013

Už přes půl roku mě trápí častá menstruace a to konkrétně teď se to ustálilo, poslední 3 měsíce, na periodě v délce 20 dní. Zašla jsem proto na gynekologii, kde mi doktorka předepsala hroznou šílenost – hormony. Řekla jsem jí, že si to ještě promyslím, ale nevyzvedla jsem si to, za což mne o měsíc později pěkně sprdla. A řekla mi, že pokud chceme dítě, musíme pro to něco dělat.

Proto jsem zapátrala v chytrých knihách a dozvěděla se, že menstruace je vlastně dar, který pomáhá ženám odplavovat škodliviny z těla. To je take důvod, proč se ženy dožívají vyššího průměrného věku – mají ventil na kyseliny v organismu. Takže vzhledem k tomu, že moje menstruace není nijak bolestivá a nijak mne neomezuje, jsem ráda, že se odplaví víc škodlivin než obvykle. Minule po první hladovce se mi menstruace o ten týden oddálila, ale teď po druhé hladovce, opět po 20 dnech, jako hodinky. Také jsem se na fórech dočetla, že se to ženám děje běžně po přechodu na vitariánskou stravu, tělo se čistí. Takže zůstávám zcela klidná a na hormony určitě nepřistoupím (stačilo těch 7 let v antikoncepci).

Blbý je, že pro umělé oplodnění je třeba tyto hormony brát. Když jsem se ohradila, že proč bych měla brát hormony, když mám evidentně všechno v pořádku, bylo mi řečeno, že je to pro prodloužení ovulace. Nevím, proč bych si měla prodlužovat ovulaci, když jsem podle přírody naprosto v pořádku. Pravděpodobně půjdu strategií, že jim řeknu, že to beru a brát to nebudu. O testech, které mi dělali na klinice pro léčbu neplodnosti jsem se ještě nezmiňovala. Možná někdy jindy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář