Jdi na obsah Jdi na menu

Stresy před IVF

Tak už jsem se finálně rozhodla, že do toho jdu. Tak jsem se bránila hormonům a umělýmu dítěti, ale už není jiná cesta. V hlavě se mi překlopila záklopka a já cítím, že už je mi jedno, co bude semnou, hlavně, když už budu těhotná. 

 

V Gennetu už máme nějaký ten pátek schválenou žádost o IVF, takže jsem se s doktorkou dohodla, že jdem příští cyklus na to. A že teda druhý den cyklu přijdu na kontrolní ultrazvuk, protože těsně před menstruací jsem byla na ultrazvuku a už jsem tam měla dva docela velké folikuly a doktorka říkala, že pokud mi vyrostou na více jak 15 mm, že se bude muset akce odložit. Ale že by mi nejvíc přála, abych byla těhotná z té inseminace.

Menstruační cyklus mám 21 dní a čekala jsem menstruaci v sobotu. Když nepřišla ani v neděli, jistě si umíte představit, jak jsem byla nervózní a plná nadějí. Chlap si tohle nikdy nedokáže představit, že celý den každou minutu nedokážu myslet na nic jiných než na to, zda jsem těhotná nebo ne. Menstruace nepřišla ani v noci na pondělí, to už jsem si dělala test, který však zmařil všechny moje naděje. I když nic není samořejmé, takže jsem celý půlden hledala informace o tom, zda můžu být těhotná, i když mám negativní těhotenský test. No a pak po obědě už jsem dohledala, protože menstruace dorazila v celé své kráse. Já to obrečela. Přítel mi říká, co se mi stalo a já odpověděla, že jsem to dostala a on na to, jen kvůli tomu brečiš? Pro chlapa je to prostě, no tak se to zase nepovedlo, jenže pro mě je to skoro, jako kdybych každý měsíc potratila. 

 

​Navíc přítel onemocněl, takže se Ivf posouvá na další měsíc. Když jsem volala do Gennetu, tak se mě sestra po telefonu snažila mermomocí odradit od Ivf a chtěla, aby se to odložilo, jelikož je svátek a přišla bych na ultrazvuk pozdě. Což vůbec není pravda, pondělí po svátku je můj první den cyklu, ta mi teda zkazila den, musela jsem jí přesvědčit, aby mi tam ten termín dala. Navíc říkala, že má v počítačích poznámku, že na ten den už nesmí objednávat, no to si snad dělá srandu. Já tu mám naplánované Ivf už několik měsíců, beru Metypred už 2 měsíce a může se brát nejdéle 3, navíc už to mám jednou odložené a ona mi řekne, že už nemůže objednávat! Takže mi držte palce po svátcích - tedy 11. května, to je datum, kdy by měla začít konečně moje první stimulace před IVF.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář