1) Těstoviny s pestem
Naprosto bezpracná večeře, která chutná. Uvaříme těstoviny a vmícháme do
nich pesto, osvědčilo se mi, vmíchávat ho přímo v hrnci, ve kterém vařím
těstoviny. Pokud nejdřív dáte na talíř těstoviny a na ně pesto, dostatečně
se nepromíchá s těstovinami a není to ono. Posypeme parmazánem a můžeme
servírovat.
nich pesto, osvědčilo se mi, vmíchávat ho přímo v hrnci, ve kterém vařím
těstoviny. Pokud nejdřív dáte na talíř těstoviny a na ně pesto, dostatečně
se nepromíchá s těstovinami a není to ono. Posypeme parmazánem a můžeme
servírovat.
2) Fazolky na smetaně
Pokud máme syrové fazolky, tak je nakrájíme a povaříme, cca 10 min. Pokud
máme z plechovky, přidáme rovnou na pánev. Na pánvi si osmahneme cibulku
na troše oleje a přidáme trochu škrobu, aby byla omáčka hustší, k tomu
přidáme uvařené fazolky (nebo ty z plechovky) a přilejeme smetanu a
prohřejeme. Ochutíme pepřem a octem a podáváme s bramborem, kdo má
chuť, tak s uvařeným vajíčkem.
máme z plechovky, přidáme rovnou na pánev. Na pánvi si osmahneme cibulku
na troše oleje a přidáme trochu škrobu, aby byla omáčka hustší, k tomu
přidáme uvařené fazolky (nebo ty z plechovky) a přilejeme smetanu a
prohřejeme. Ochutíme pepřem a octem a podáváme s bramborem, kdo má
chuť, tak s uvařeným vajíčkem.
3) Fazole z plechovky
Večeře za 10 minut. Fazole z plechovky dám na pánev podleju vodou a
přidám 1-2 nakrájené brambory, podle hladu. Nechám dusit, dokud nejsou
brambory měkké. Přidám sladkou a pálivou papriku, osolím a podávám s
chlebem.
přidám 1-2 nakrájené brambory, podle hladu. Nechám dusit, dokud nejsou
brambory měkké. Přidám sladkou a pálivou papriku, osolím a podávám s
chlebem.
4) Zapečený hermelín
Pro každého koupím jeden hermelín a doma ho rozbalím a přidám k němu ze
všech stran na kolečka nakrájenou cibuli a česnek, obalím ho slaninou.
Nasypu trochu sladké papriky a pepře a zakápnu olejem. Zabalím každý kus
do nového alobalu i s přísadami a dám péct do trouby zhruba na 20 min
(cca 180 °C). Vytáhneme až je krásně nafouklý a opečený a podáváme s
pečivem (pro bezlepkáře bez pečiva).
všech stran na kolečka nakrájenou cibuli a česnek, obalím ho slaninou.
Nasypu trochu sladké papriky a pepře a zakápnu olejem. Zabalím každý kus
do nového alobalu i s přísadami a dám péct do trouby zhruba na 20 min
(cca 180 °C). Vytáhneme až je krásně nafouklý a opečený a podáváme s
pečivem (pro bezlepkáře bez pečiva).
5) Žampionové rizoto
Čerstvé nebo plechovkované žampiony osmahnu na pánvi a přidám
zmrazenou čínskou zeleninu a celé to chvilku dusím. Během té doby
si uvařím rýži. Jakmile jsou houby se zeleninou podušené, nasypu do
pánve rýži (ne naopak – když dáte rýži do pánve, nasákne se do ní
zmrazenou čínskou zeleninu a celé to chvilku dusím. Během té doby
si uvařím rýži. Jakmile jsou houby se zeleninou podušené, nasypu do
pánve rýži (ne naopak – když dáte rýži do pánve, nasákne se do ní
krásně všechna šťáva). Smícháme a můžeme podávat se sýrem.
Nela - Italský týden