Jdi na obsah Jdi na menu

Čínský lékař

30. 4. 2015

Včera jsem byla poprvé u čínského lékaře, rozhodla jsem se tam jít, protože to jediná věc, kterou jsem v honbě za uzdravením ještě nezkusila. Mám z toho smíšené pocity. Když jsem tam přišla, v ordinaci panoval chaos, nikdo neměl bílé pláště a doktor vůbec neuměl česky, takže tam měl překladatelku. Ta se mě na všechno vyptala a pak mu to šla říct, zatímco jsem ležela s akupunkturníma jehlama v sobě. Celé vyšetření spočívala v tom, že mě asi na 5 sekund chytil za zápěstí, asi sledoval tep a pak jsem na něj vyplázla jazyk. 

Při odchodu mě "sestra" skásla o 1600 Kč za akupunkturu a troje léky. Jedny na dráhu ledvin, jedny na prokrvení a jedny na ženské orgány, už bohužel nevím, které jsou které. Mám brát od každého 8 kuliček, 3x denně. Před jídlem Liuwei Dihuangwan a po jídle Mori Form (Du Huo Ji Sheng Wan) a Palace Form (Nuan Gong Yun Zi Wan). Cítila jsem se dost divně, když jediné, co mi doktor řekl, bylo dobrý den, zbytek pak řešil za závěsem s překladatelkou-sestrou. Čekala jsem nějaké větší vyšetření nebo závěr, co mi teda je, a nic. Tak jsem se dožadovala alespoň toho, co mi je a prý mám chlad v děloze - dle západní medicíny mám imunologické problémy. 

Takže jsem tomu příliš nevěřila a říkala jsem si, že už tam příště nepůjdu, ačkoliv jsem se objednala zase za týden. Za ten týden bych platila opět 1600 Kč a doporučená délka léčby je alespoň 3 měsíce. Taky mě trochu odradilo, že jsem ty léky našla na internetu za polovic. Ale když jsem tam byla, střídalo se tam spousta lidí a všichni pořád doktora chválili, jak jim pomohl, že už k němu chodí strašně dlouho, že ho doporučili svým známým, všichni byli nadšení, tak v tom přeci něco musí být...

No a abych se dostala k tomu hlavnímu - brala jsem to zatím 3x - večer, ráno a v poledne a musím říct, že mě dost bolí hlava. Což je určitě pozitivní stav, protože hlava mě bolí jedině když držím hladovku a dochází k masivní detoxikaci, takže cítím, že se něco děje. Ještě se tedy rozmyslím, zda tam příští týden opět půjdu nebo ne. Přípravky jsou 100% bylinné, ale většinou z bylin, které u nás nerostou. 

img_20150430_144553.jpg

img_20150430_144646.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář