Jdi na obsah Jdi na menu

Zázračné bylinky 4: Kopřiva, Petržel, Řebříček

2. 5. 2013

Na kvalitu kůže má vliv čistota krve, takže nečistá krev způsobuje akné, ekzémy a další věci, se kterými se potýkám. Nechápu tedy, že se mi krev znečistila po vysazení antikoncepce, ale teď čistím jak o závod. Na tuto myšlenku mne přived Himalájský čaj Nimba, zvaný čistič krve, který mi neskutečně pomohl. Ráda bych čistila na více frontách a od toho tu máme tyto 3 úžasné bylinky:

 

Petržel

Krom toho že obsahuje spousty vitamínů, například vit C, tak obsahuje chlorofyl, který právě čistí krev, taky kyselinu listovou. Krom toho taky podporuje ledviny a růst dobré mikroflóry ve střevech. Buď si ji můžete pěstovat doma a přidávat do jídel a kdo tuto možnost nemá, tak si koupí svazeček. Já si ho rozmixuji a vymačkám šťávu a vypiju, není to nic moc, ale jak léčí...

 

Řebříček

Ten zase nejen čistí krev, ale pomáhá i na žlučníkové problémy. Každý ví jak vypadá, takže si ho může natrhat a udělat čaj, případně nasušit na zimu.

 

Kopřiva

Nejsilnější antioxidant ze všech zde uvedených, silně detoxikuje tělo, pomáhá odvodnění těla, pomáhá ke snižování cukru v krvi.

Používám ji stejně jako petržel, to znamená rozmixovat a vypít, dá se přidat citronová šťáva a trocha medu, pak je to lahůdka a navíc činí v tělé úplné divy. Z kopřivy se také dá dělat špenát, čaj nebo přidávat do nádivek. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář