Jdi na obsah Jdi na menu

Fáze hladovky

24. 6. 2013




 

Stádium potravinové excitace

 

 

hladovějícího dráždí vůně potravin a vůbec všeho týkajícího se jídla, např. cinkání příborů a hovory o jídle. Dochází k vylučování slin, kručení ve střevech, zhoršení spánku, podrážděnosti a špatné náladě.

 

 

Denně úbytek hmotnosti až o 1kg.Trvá 2-3 dny. Stadium potravinové excitace je testem na odhalení negativ ve vědomí člověka. Po jejich odstranění se člověk stává vyrovnanějším a energeticky silným, úspěšněji se brání nemocem a nepříznivým podmínkám. 

 

 

Dochází k vyloučení přebytečného sodíku a vody močovými cestami, kůží a střevem, normalizuje se bílkovinná výměna a mizí otoky.    

 

 

 

Stádium narůstající acidózy, které začíná 2. – 3. den a končí acidotickou krizí, k níž dochází 8. – 10. den hladovění. (Pokud byste zvládli při hladovění popíjet moč, dochází k ukončení tohoto stádia už 4. - 6. den.) Pocit hladu se zmenšuje a může úplně vymizet, zvyšuje se pocit žízně. Dech začíná páchnout po acetonu, sucho v ústech, povlak na zubech a jazyku, ztráta hmotnosti okolo půl kila denně. Zhoršení příznaků chronické nemoci svědčí o pozitivním účinku, zatímco očekávaná nemoc (hladovění při začínajícím nachlazení) se vůbec neobjeví a její ložisko se zničí. 

 

 

Když člověk zbaví svou mysl negativních myšlenek, dostaví se vnitřní klid, zlepší se spánek a zmizí i ostatní problémy provázející hladovění.    

 

 

 

 

 

Stádium kompenzace, které začíná po acidotické krizi a končí

 

 

samovolným očištěním jazyka a dostavením se silného pocitu hladu. Délka stádia se u každého člověka liší.    

 

Toto stádium lze ještě rozdělit do dvou fází. První začíná první acidotickou krizí a končí druhou acidotickou krizí, která přichází mezi 17. – 23. dnem hladovění. Druhá fáze kompenzace začíná ukončením druhé acidotické krize a končí očištěním jazyka a dostavením se silného hladu. Může trvat do 40. – 70. dne v závislosti na výchozí hmotnosti člověka.   

 

 

 Po odeznění druhé acidotické krize je organismus prakticky regenerován, nashromáždí se energie, zlepší se psychika.

 

 

 Ztráta hmotnosti do 100g denně probíhá, dokud jsou v organismu hladovějícího druhořadé tkáně, které je možné štěpit. Pak se dostaví zmíněný silný hlad a očista jazyka, což jsou příznaky fyziologického zakončení hladovění a obnovy a je potřeba hladovění ukončit.  V opačném případě by hladovění přešlo do patologické formy a nastoupily by nezvratné procesy ohrožující zdraví i život.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář