Jdi na obsah Jdi na menu

Další možnosti očisty jater

2. 5. 2013

Základní procedurou očisty jater je ta s epsomskou solí, olivovým olejem a citronovou šťávou. Je to však velice silná kůra a proto je dle mého názoru dobrý nápad na to játra a žlučník připravit. Tyto další možnosti očisty jater se taky můžou hodit, když se vám zrovna nechce dělat hlavní proceduru, ale přesto byste rádi podpořili játra.

 

1) Čistá střeva

Čistá střeva, to je základ pro rychlý odchod toxinů z jater, proto před hlavní očistou musí být perfektně vyklystýrovaná a bez zácpy. Je vhodné udělat pořádný klystýr, alespoň s tekutinou o objemu 1,5 l a to alespoň týden každý den. Samozřejmě klystýr pomůže i když si po něm nebudete dělat očistu epsomskou solí, ale jen tak - čistí totiž krev.

 

2) Smetánka lékařská

Neboli pampeliška, také podporuje naše játra a žlučník k tomu. Povzbuzuje totiž trávení a vylučování žluči. Ideální je jí na jaře nebo na podzim používat do salátů či na špenát, myslím tím samozřejmě list. Kořen si zase můžeme nasušit na zimu, obsahuje totiž několikanásobně víc zdraví prospěšných látek než list. List i kořen sbíráme v době, kdy rostlina nekvete, jinak totiž veškeré své síly dává do květu. Zkuste pít každý den po dobru 14 dnů čaj z nasekaného kořene pampelišky.

 

3) Ostropestřec mariánský

Nejsilnější bylinka posilujicí játra Jsou to semínka z bodláku, která jsou velmi hořká, ale také velmi léčivá. Musí se v puse pořádně rozkousat a pak spolknout - vnitřek působí blahodárně na játra, zatímco slupky krásně očistí stěnu střeva od nečistot. Existuje ale ještě v účinnější formě - a to jako ostropestřecová kaše, jsou to vlastně nadrcená semínka v oleji. Olej jak známo posiluje účinnost bylin. Tato kaše se dá koupit, ale je velmi drahá, proto si sama melu na mlýnku na mák ostropestřec a zalévám ho olejem, většinou ostropestřecovým, ale může se použít i slunečnicový. Jako účinná kůra je dobré hodinu před obědem a hodinu před večeří užít lžíci ostropestřecové kaše. Toto provádět minimálně 14 dní.

 

Toto jsou moje tři osvědčené kůry, po kterých mám krásně vyčištěná játra. Samozřejmě jsou i další věci, které játra podporují - sedmikráska nebo hroznové víno nebo černá ředkev. Myslím, že tři zmíněné výše jsou však nejsilnější.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář