Jdi na obsah Jdi na menu

Jak na ledvinové (močové) kameny

18. 6. 2013

Jak jsem byla včera u té léčitelky, tak mi našla závažný problem s ledvinami, čemuž bych i věřila, protože odjakživa málo piju a proto jsem se vrhla na čištění ledvin. Podle mě to souvisí s častým nucením na močení, bude nějaký problem s ledvinami či močovým měchýřem. Proto jsem si o tom vyhledala co nejvíce informací.

 

Jen tak na okraj: Moje matka trpí na cysty na vaječnících – a cysty jsou útvary vytvořené ze zapouzdřených parazitů a plísní, se kterými se nepřekyselené tělo dokáže vypořádat i samo.

 

Pokud jsem to správně pochopila, tak močové kameny jsou přesně to stejné co ledvinové. Ty dělíme na několik druhů:

Vápenné – těch je nejvíc a dají se zlikvidovat vyššími dávkami hořčíku
Urátové – dají se zlikvidovat melounovou kůrou nebo jedlou sodou
Smíšené

 

Další problem mimo kamenů, který může v močovém měchýři vzniknout je nedostatek estrogenu a lékaři to často diagnostikují jako hyperaktivní močový měchýř. V tomto případě je nutno dodávat estrogeny neboli fytoestrogeny z potravy.

Izoflavonoidy jsou v luštěninách a sóje
Lignany jsou v lněném oleji, luštěninách, pivu
Coumestany jsou v jetelu
Celkové pro doplnění fytoestrogenů poslouží – lněné semínko, luštěniny, naklíčené mungo, cizrna, červené grepy, vojtěška – méně jich najdeme ve slunečnici, dýni, brokolici, žampionech

 

Na krátkodobý zánět močového měchýře se doporučuje pít hodně urologického čaje a pojídat brusinky. Ale ne koupené v obchodě – ty jsou proslazené. Ideální jsou brusinky Swiss MEGA brusinka


Minimální množství tekutin, které by měl člověk za den vypít jsou 3 litry, přičemž čistá voda ledviny téměř nenamáhá. Člověk by měl pokaždé v ideálním případě na wc vyčůrat zhruba půl litru i vice. Čím menší je kyselost těla, tím méně kyseliny dráždí močový měchýř a tím vice by měl umět zadržet. Dá se take trénovat, že při močení proud na chvili prerusite a pak znovu pustíte a opakujete několikrát. Také jsou vhodné Kegelovy cviky. Člověk by si měl lakmusovým papírkem merit PH moči a v denním průměru to musí dát nějakých 6,4 – vice i méně je pro ledviny špatně.

 

Na spoustu věcí včetně močového měchýře pomáhá lichořeřišnice. Je to takové přírodní antibiotikum a působí proti Stafylokokům, streptokokům. Užívat by se měla jedna lžička namleté lichořeřišnice 3x denně.Je potřeba, aby po určitou dobu lichořeřišnice stále kolovala v těle a mohla tak ničit bakterie. Je to lepší způsob než užívat tinkturu, jelikož takto projde lichořeřišnice celým trávícím traktem. Příznivě by měl působyt take kyslík a to buď OXY nebo práškový peroxid hořčíku.

 

Našla jsem na internetu zkušenost s častým močením, kdy bylo po vyšetření moči nalezeno spousta chlamidií, enterokoka a hemophyluse. Pomohla na to právě lichořeřišnice, tibetská houba, oregano.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář