Jdi na obsah Jdi na menu

Lichořeřišnice

20. 6. 2013

Včera jsem sháněla po Brně lichořeřišnici a ne a ne ji sehnat. Nakonec jsem ji sehnala ve zdravé výživě na Mendláku, ale malé balení za 49 Kč.

Lichořeřišnice je přírodní antibiotikum, působí  proti streptokokům, stafylokokům, včetně zlatého a proti různým bakteriím a virům. Údajně i proti candidě. Výborná je na močový měchýř, ledviny, močové cesty a jakékoliv problémy s nimi. Z těla se totiž odplavuje močí.

 

Vzhledem k tomu, že se jedná o jakési antibiotikum, je třeba ji podávat pravidelně. Antibiotická látka začne v těle působit zhruba po 2 hodinách po pozření, největší účinek má po 8 hodinách a z těla odchází po 16 hodinách. Nesmíme proto vynechávat, aby nám stále kolovala v těle. Musí se takto bez přestávky brát alespoň měsíc, ideálně dva.

Měla by se dávat jedna lžička mletých semen lichořeřišnice ráno a jedna večer. Já jsem se to rozhodla dělat tak, že během dne občas pokoušu 3-4 semínka a spolknu.

Semena jsou velká asi jako hrách a taky pěkně tvrdá, při rozkousnutí začne trochu pálit a uvnitř chutná trochu jako kedlub. Je to fakt hnusné, ale snad pomůže.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář