Jdi na obsah Jdi na menu

Můj boj s kvasinkami

25. 4. 2013

 Takže já a můj boj po vysazení antikoncepce vypadá zhruba takto: vysadila jsem antikoncepci před dvěma roky zhruba. Mimochodem, když jsem ji brala cítila jsem se úplně jinak než teď – spousta energie, jiný způsob myšlení, byla jsem furt veselá, všechno jinak – teď jsem úplně jiný člověk – líbí se mi jiný věci, chutnají mi jiný věci a podobně, což může naštvat, když máš dlouhodobýho partnera a po vysazení se ti už nelíbí, naštěstí v tomto ohledu byl u mě opak. A pokud si myslíš, že máš plísně, tak je nemáš, jelikož bys byl úplně v prdeli jako já – nemyslím na nic jinýho než jak se z toho bludnýho kruhu dostat. Protože ty svině dokážou ovládnout tvojí mysl, takže pokud máš šílený chutě na sladký nebo připálený věci, tak tě ovládají. Teď když jsem se pročistila, nemám na sladký ani hranolky a nic takovýho vůbec chuť.


Po tom, co jsem ji vysadila se mi objevilo hned několik nemocí, respektive furt se mi nějaký objevujou nebo na něco novýho přijdu – přítel mi furt říká, že jsem hypochondr. Všechno se to začalo projevovat tak plíživě, že si toho ani nevšimneš, a já tomu zpočátku nevěnovala pozornost, ale když už to přesáhne určitou míru, tak víš, že s tebou není něco v pořádku. Přítel říkal, že to je stárnutí, ale proč to začlo po tom vysazení antikoncepce a ve 23 letech? Začlo to neskutečnýma menstruačníma bolestma, čím to, že se mi objevili měsíc po vysazení antikoncepce, když jsem je nikdy neměla – nemohla jsem se celý den ani pohnout. Další věci – ekzém, lupy, praskají mi koutky, praskají mi paty, jsem nafouknutá, lámou se mi nehty, gynekologický problémy, začala jsem chrápat, hrozná kůže všude, akné – nic z toho jsem do té doby neměla. To jsou věci, který mě štvou fakt málo, horší je to s tím, že jsem furt unavená, vůbec mi to nemyslí, lehnu si a do 5 sekund spím, šílený změny nálad v souvislosti s menstruačním cyklem. Ty psychický změny mě štvou ze všeho nejvíc. Všechny příznaky by vydaly na celou stranu.

 Je fakt, že jsem brala neskutečnej drasťák – kterej teď nedávno v několika zemích zakázali - Diane35.


Byla jsem s tím u doktora a co myslíš, že mi řekl, že jsem v pořádku a že mi doporučuje psychiatra! Já ale vím, že magor nejsem. Osypávám se běžně po mlíku, mandlích, máku – i stopovým množství a přitom mi na nic z toho alergii nenašli. Doktoři v tomhle nejsou schopný pomoct, když jsem si řekla o testy na kvasinky, chlamydie a podobný věci, tak musím zaplatit minimálně 2000 Kč – a já vím, že je to nějaký celkový onemocnění, když to postihuje skoro všechno.


Takže jsem začala hledat na internetu a léčit se po svým a víš co? Pomáhá to. Už rok nejím lepek, půl roku jsem neměla ani zrnko cukru, čtvrt roku mléčný výrobky a poslední dobou jsem jen na syrovým ovoci a zelenině . Dělám různý procedury, který jsem si našla na internetu (to nebudu rozvádět, je to šílený – ale když seš fakt už na dně, tak zkoušíš všechno). A fakt se cítím o hodně líp, ale dá to hodně práce - díky bohu za ten poloviční úvazek, jinak bych se zcvokla . Nejsem si jistá, že mám plísně, potažmo kvasinky, ale jsem si jistá, že se to s úpravou stravy rapidně zlepšilo. A hlavně jsem je i viděla (podle popisu a fotek na fórech – myslím, že nemusím rozvádět). Jenže jíst jen toto je hodně náročný a příteli to celkem vadí, protože on na zdravou stravu není a já jsem teďka vlastně vitarián – zachvilku se budu živit jen vzduchem, protože ani na tý zelenině to není 100%, ale je to lepší o 1000 % . Při tom do sebe cpu všelijaký sajrajty, který by na to měly pomáhat. Tento týden zrovna dělám očistnou kúru celýho těla (využila jsem přítelovy služební cesty) a cítím se o dalších 100% líp.

Teď už mě nic nenapadá, ale kohokoliv můžeš odradit od braní antikoncepce, tak to udělej. Moje máma mi vždycky říkala at to neberu, že je to sajrajt a já jí nevěřila  – teď už chápu…


Ještě jsem četla na fórech, že hodně ženských má s tímto problémy, hlavně po tý mojí antikoncepci.

jako já se fakt hodně sleduju, to mám už od dětství, takže to možná moc prožívám
ale prostě mě to sere, že nejsem v pořádku

 

už půl roku nedělám nic jinýho než si hledám informace, jak se toho zbavit
celej den o tom brousím v práci, mám knížky a když je čas tak i doma a všechno to aplikuju, abych zjistla, jak to funguje

 

 

Doktoři mi řekli, že ten ekzém se nedá vyléčit a dali mi kortikoidy, ale už teď mám důkaz, že to jde - prostě nežrat jako hovado.

 

Byla jsem u doktora tento týden v pondělí, takže jsem ještě extrémně nasraná jak se mi vysmál, když jsem mu část tohoto řekla a poslal mě opět na psychiatrii.

 

Ale všechno tohle ze mě udělalo lepšího člověka, to se tak sblížíš se svým pravým já /nevím jak to přesně vyjádřit/


Teď otevřu lednici a kouká tam na mě veselá barevná zelenina místo slaniny, která tam byla předtím, otevřu spíž tam žádná mouka a těstoviny samý luštěniny a podobný zdravoty, který jsem vždycky nesnášela
Jo a taky maso nejím, to jsem zapoměla, mám z něho zácpu  jsem prostě ztracenej případ  

Stručně o kvasinkách: http://www.zdravi-az.cz/doc/R09_58-59_Nekrmte_mrchozrouta.pdf

 

Ve fotogalerii můj výsledek plivacího testu a některé projevy kvasinek.

 

Náhledy fotografií ze složky Kvasinky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Katka - přesně!

30. 9. 2013 12:41

Ty wo tak ty mluvíš za mě....Jenže já mám problém,že když vysadim antikoncepci tak vykrvácím. Až moc krvácím, dokonce moje teta s tím skončila v nemocnici,že málem umřela. Ale z ty antokoncepce mám to samé,protože už nějakej rok jsem bez cukru atd a pořád to mám. A jedna doktorka říkala že to je tou antikoncepcí. A na gynekologii ze mě dělaj blbce a ostatní hypochondra.

IDA - Re: přesně!

15. 11. 2013 18:19

No já též připadám svému okolí jako hypochondr. I když můj přítel je velmi tolerantní, poslední dobou mě čím dál častěji posílá na psychiatrii :-)

Přeji hodně sil
IDA