Jdi na obsah Jdi na menu

Na co mam sakra alergii??

3. 1. 2014



Mate alergii a myslite si, ze zajdete na alergologii a tam vam na ni prijdou? Chyba lavky - udelaji tam jen zakladni vysetreni a pokud je vse vporadku, jste zdravi. I kdyz mam velmi snazivou pani doktorku, pravdepodobne nema moznosti jak delat podrobnejsi testy. 

Zadna alergie mi tedy nalezena nebyla, ale ja presto mam nekolik problemu, kdyz pominu ekzem, tak me celkem trapi bolave pupinky na tvari. Kdyby si tam jentak byly, tak se s tim smirim, ale oni reaguji. Nekdy jsou a nekdy ne a ja nemuzu za boha prijit na to na co reaguji. Ale nevzdam to. Uz rok testuji alergie na jidlo s tim, abych si po tom roce konecne mohla rict, ze zadnou nemam. Tak proc sakra tyhle problemy. 

Byla jsem tak zaslepena tim, ze je to z jidla, ze jsem nedala sebemensi sanci jinym moznym alergiim. Teorie s tim, ze to zpusobuje jidlo definitivne padla, kdyz jsem se zamerila na tvrde jednostrannou stravu a stejne se to zhorsilo. A impuls pro sledovani i dalsich okolnosti byly Vanoce - za tech 14 dni se mi to neuveritelne zlepsilo a to jak tvar, tak i ekzem. Nebolelo to, vsechno bylo pryc, jen jizvy zustaly, ale uz pravdepodobne nezmizi. Jak jsem ale sla do prace, vse naskocilo nanovo. To me tak tyra...ze tomu nemuzu prijit na kloub. Zvlast, kdyz si uvedomim, ze kdyz jsem byla na tritydenni dovolene, tam jsem to mela taky a dost udesny.

Takze mam 3 pozorovaci vzorky
- dovolena - zhorseni
- vanoce - rapidni zlepseni
- bezny pracovni den - zhorseni 

Hodiny jsem premyslela, co delam jinak ve vsedni den nez kdyz bylo volno. Co je stejne ve vsedni den jako na dovolene a presto jsem to nepouzila o Vanocich?? Stovky veci jsem promyslela a zase zavrhla. Ted mam ve zkoumani tyto veci

- alergie na hlinik - deodorant
- alergie na nikl - bizu nausnice
- alergie na mleko
- alergie na nejakou slozku v kosmetice
- alergie na fluor - pasta

Jenze vetsinu z techto veci jsem uz v prubehu predchoziho roku zvazovala nekkolikrat, vecer jsem jeste nemohla spat a promyslela kazdicky detail a napadly me dalsi veci

- alergie na kadmium v me oblibene sade kalhotek či v podprsenkách
- alergie na dezinfekci veci ze sekace

Ted jedu vse najednou a poku se to zlepsi, budu zkoumat kazdou zvlast, pokud se to nezlepsi, zavrhnu vsechny najednou.

A pokud nic z techto neklapne, mam tu jeste jeden tip, ktery podezrivam uz dlouho - zub. Zase me vcera silene bolel a pak se to zhorsilo a to by byla ta nejhorsi varianta, protoze s tim nic nenadelam, dle rentgenu je v nejlepsim poradku a pritom me denne bolí.

 

Upraveno 5.1.2014

Takže můžu asi vyloučit deodorant, kosmetiku a náušnice.

Už nevím, co dál zkusit, protože už jsem testovala na sobě na alergii skoro všechn potraviny, ale mohla jsem to špatně vypozorovat nebo nevím, takže ještě další tipy - banány, slunečnicový olej, slunečnce, paprika, rajče, kořenová zelenina, sponky, gumičky do vlasů, pinzeta, teflon

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zvědavá - Co to...?

2. 5. 2018 13:35

Dobrý den, velice mě zajímá, na co jste nakonec přišla, protože po přečtení článku mi to připomnělo mou alergii na sluníčko.

Děkuji :)

Jen jdu kolem - A co když

15. 1. 2014 13:50

A co když vám všichni ti vitariáni a odkyselovači lhali? Respektive na začátku tvůrci lhali a pak to nadšenci opakují, protože moc chtějí aby to byla pravda. A nemají Vaši upřímnost napsat, že to nefunguje.

Podívejte se sem - projděte pár základních článků, třeba budete překvapená...

http://www.westonaprice.org/

IDA - Re: A co když

21. 1. 2014 18:05

Hezký den,
děkuji za podnětný odkaz. Možná lhali, možná ne, od toho jsem tu a všechno poctivě zkusím. Tenhle web nepíšu pro nikoho jiného, jen pro sebe a sama k sobě jsem upřímná. Znám svoje tělo velice dobře, vím na co jak zareaguje, takže jestli na mě odkyselovací kůra, vitariánství, mms nebo cokoliv jiného zabralo nebo ne, poznám to a napíšu to sem.

IDA