Jdi na obsah Jdi na menu

Navození správného pH v těle

12. 8. 2013

 Navození správného pH v těle

Je to základ všeho o co se snažím. Zárodky všech bakterií, plísní, parazitů a všech podobných věcí do sebe dostává každý člověk každý den. Jenže ve správně fungujícím orgamismu jsou tyto zárodky zahubeny v trávícím traktu. Proto je potřeba dbát na to, aby člověk měl správné pH. Parazitům prospívá kyselé prostředí a proto se musíme snažit navodit prostředí zásadité, ve kterém nepřežijí.  Správné pH by mělo být kolem 7 – ráno a večer přirozeně nižší.

Zatím nevím, jak dosáhnu toho, aby moje pH opisovalo přirozenou křivku. Protože mi to lítá všude možně, jen ne tam, kde má. Několik dní mám pH celý den 8-9, pak dalších pár dní celý den 5-6.

Musím do stravy tedy zařadit známé zvyšovače pH jako je jedlá soda, okurky, jablečný ocet či meloun. Už jsem je občas zkoušela, ale dá to celkem zabrat neustále pH sledovat a vyvažovat podle toho, co právě v těle je. pH proužky jsem si koupila ne e-bay, je tam myslím 80 ks za 1 USD, to jde.

Kyselina chlorovodíková by měla zvyšovat pH moči, betaine HCL beru již delší dobu, ale ještě mě nanepadlo zkoušet jeho vliv na pH, na to se musím taky vrhnout. Dále pH hodně rychle zvyšuje citron, zázvor, mrkev.

 

Edit: 26.8.2013

Tak už nevím. Každý den piju po ránu půl litru okurkové šťávy. Už pěkně dlouho jsem se nedotkla lepku, mléka a cukru (občas zhřeším švestkou či jablkem), jsem téměř vegetarián a jsem na 80% raw stravě a pH mám celý den 5. Vzhledem k tomu, že jsem už vyzkoušela všechno a mé problémy se nelepší, vrhla jsem se na úpravu pH pomocí jedlé sody. Vtipné je, že si musím dát alespoň 2 lžičky, aby to vystoupalo alespoň na těch 7. Takže kombinuju sodu, jablečný ocet, okurky ve velkých dávkách tak, abych alespoň jednou za den dosáhla na hodnotu pH 8. 

Taky jsem našla recept na extra odkyselovací kůru, kterou jsem si dnes dělala poprvé. Melasa + soda + citronová šťáva. I když musím říct, že na poprvé to s pH nehnulo ani o píď. 

 

Náhledy fotografií ze složky mereni ph

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář