Jdi na obsah Jdi na menu

Navození zásaditého prostředí

17. 4. 2013

 Parazitům, kvasinkám a dalším sajrajtům se dobře daří jen v kyselém prostředí, které navozují cukry a mouka vůbec nezdravé potraviny. Proto se snažím navozovat v těle zásadité prostředí.

Takové prostředí je dobré navodit každodenním popíjením šťávy z citronu nebo lžíci jablečného octa do vody a nebo pár kapek grepových kapek ve vodě. Grepové kapky by měly významně pomáhat proti kvasinkám, já osobně používám kapky Citrovital, ale jsou celkem drahé, dvě lahvičky jsem koupila za necelých 300 Kč a tyto dvě lahvičky mi vydrží zhruba na měsíc, když si beru zhruba 15-20 kapek denně. Takže teď jsem si koupila jablečný ocet a budu zkoušet jej.

Asi dva měsíce jsem každé ráno na lačno pila šťávu ze dvou citrónů ve zhruba půl litru vody a musím říct, že výsledky byly vidět. Citrony totiž, ačkoliv jsou kyselé navozují v těle zásadité prostředí. Mají schopnost odstraňovat usazené soli z organismu, pomáhají rozpouštět žlučové kameny, pročišťují játra a ledviny. Protože citrony pomáhají povzbudit důležité orgány, které se dostanou zpět do své rovnováhy a urychují se, pomáhají tak při hubnutí. Také jsem zjistila, že citrony regulují produkci kyseliny solné neboli HCL v žaludku, kterou potřebuji zvýšit. Pak se mi začalo zdát, že to celkem leze do peněz. 4 citrony, které mi vydržely na 2 dny stojí zhruba 16 Kč, když je koupím ve slevě. Takže 240 Kč jen za citrony za měsíc, to mi přijde jako trochu nadstandard. Musím však říci, že za dobu používání citronové šťávy se mi ekzém trochu vylepšil a to bylo v tom nejhorším období - únor. Jak jsem braní přerušila, tak se zase zhoršil, budu uvažovat o znovuobnovení jeho používání.

Jako druhý jsem vyzkoušela Citrovital, který mne moc neoslnil na to jak je to drahé. Vybrala jsem tři lahvičky a dokonce jsem si s tím čistila i zuby, ale jak říkám nic moc. 

Teď zkouším pití jablečného octa, který by měl udělat stejnou službu - navodit zásadité prostředí v těle. Koupila jsem litrovou lahev bio octa za 60 Kč a piju jednu lžíci každý den po ránu ve vodě.

 

Zásadotvorné potraviny
1. ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citrón, rajčata, jablečný ocet, mladý ječmen
2. čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
3. sušené fíky, rajčata, mrkev, hrušky
4. celer, řepa, zeleninová nať
5. hlávkový salát, kapusta, černá melasa, nepasterizované olivy, jablečný ocet, med
6. fazole, hrozinky, pomeranče, plzeňské pivo
7. banány, jablka, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, nepražené a nesolené ořechy, syrové brambory


Kyselinotvorné potraviny
1. vepřové, telecí, hamburgery, hovězí, ústřice, uzeniny, cukr
2. krabi, humr, mořští raci, krocan, kuře, káva, čaj černý, perlivé nápoje, bílá rýže, vinný a běžný ocet, mléko
3. ryby, ostatní maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdý sýr, rebarbora
4. přírodní a divoká rýže, čočka, oves, pivo, víno, těstoviny, pečivo z bílé mouky
5. celozrnný chleba, margarín, ořechy
6. máslo, smetana, ječmen
7. tvaroh, měkký sýr

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář