Jdi na obsah Jdi na menu

Lugolův roztok

28. 8. 2013

Dnes mi dorazil Lugolův roztok s koncentrací 1,39 mg jódu v jedné kapce. Hned jsem si z něho udělala skvrnu na ruce na zápěstí, abych otestovala stav jódu v organismu. Jaké bylo moje překvapení, když do 10 minut bezezbytku zmizela a s ní i všechny ostatní skvrny, které vznikly, když jsem jí vytvářela jak jsem se pokapala. 

 

Test se provádí tak, že si ušní tyčinkou natřete na zápěstí kolečko o velikosti dvacetikoruny. Když se do 8 hodin vsákne, máte jódu málo. Kdo má dost, vydrží mu 12 hodin. 

 

Po hodince mi to nedalo a udělala jsem skvrnu na druhém zápěstí, notně jsem se u toho opět polila a hle vše opět do pár minut není ani vidět. Evidentně mám jódu kritický nedostatek, taky proto mi všechny obtíže jako mávnutím proutku u moře mizí. Jen podotýkám, že poslední měsíc beru trojnásobné doporučené dávky jódu v tabletách z lékárny a občas si dávám lžičku mořských řas. Evidentně i toto je trapně málo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marek - Lugolův roztok

9. 12. 2014 23:49

Dobrý den,
kde se dá lugolův roztok sehnat nebo koupit? děkuji
Marek

Pavlína - Re: Lugolův roztok

24. 7. 2015 21:57

V lékárně V Jungmannově ulici v Praze, bez receptu. Stačí telefonicky objednat a po domluvě si ho jít vyzvednout. Jinak chtějí všude recept. Nebo za hrozný peníze nabízí myslím doktor.cz 30ml za 280,-Kč. V Jungnannovce ho pořídíte 300ml za 280,-!