Jdi na obsah Jdi na menu

Odšťavňovač na zeleninu

11. 6. 2013

Přečetla jsem si knížku od Normana Walkera a nadchlo mne pití šťáv. Delší dobu jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych si skutečně odšťavňovač koupila a nakonec na to došlo. Koupila jsem si tento: http://odstavnovace.heureka.cz/guzzanti-gz-19/recenze/

Od té doby je to můj věrný kamarád. Má sice nějaké mouchy, jako například, že se špatně myje, nádoba na zbytky po lisování je velká a špatně se myje, sítko nelze pořádně umýt. Pozitivní věci zase jsou, že se nemusí šťáva napouštět do dodané nádoby, ale přímo do skleničky. Hlavní výhodou je však rychlost a kvalita odšťavňování. Když tam hodím celou mrkev do 5 sekund z ní mám krásný džus. Zatím jsem zkoušela odšťavňovat: Mrkev, petržel, celer, okurku, jablka, pomeranče, zelí, špenát, červenou řepu, ředkev. Vše bez problému.

S odšťavňovačem jsem spokojena, sice nemůžu porovnávat - je to můj první, ale svou úlohu plní.

 

Prakticky celou knížku od Normana Walkera najdete na těchto stránkách, jsou zde podrobně popsány všechny šťávy:

http://www.zdravinadlani.cz/zdravi_na_dlani/knihy/zeleninove_stavy/5301-cerstve_stavy_01_cerstve_stavy.htm

 

Na moje problémy (začala jsem akné, ekzém, zácpa) by podle této knížky měly zabírat tyto suroviny: karotka, celer, petržel, špenát, červená řepa v různých kombinacích.

Pár dní to již piji a vím, že se to ještě nemůže projevit – to až za pár týdnů. Každé ráno piju šťávu z mrkve a okurky. Občas během dne řepu s mrkví, někdy si tam přidám kousek celeru, petržele. Jednou jsem si udělala šťávu ze špenátu a to byl největší hnus, který jsem kdy pila. Měla jsem největší problem to pozřít ze všech šťáv a přitom špenát je na pročištění doporučován všude – nevím, jak se s tím vypořádám.

 

Náhledy fotografií ze složky štávy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář