Jdi na obsah Jdi na menu

Oživení sušeného kvásku z DM pohankovou moukou

13. 5. 2013

Nikde jsem nenašla na internetu jak oživit tento sušený kvásek jinou moukou než žitnou a tu já rozhodně jíst nechci. Proto jsem to zkusila s pohankovou. A jde to!

Krok 1: Oživení

Polovinu sušeného kvásku z DM si dám do průhledné sklenice, přileju půl skleničky vlažné vody a přidám pohankovou mouku tak, aby vzniklo řídké těsto asi jako na palačinky. Nechám v teple 12-15 hodin (přes noc).

 

Krok 2: Přikrmení

Po této době (další den ráno) přidám stejné ingredience jako předtím, to znamená půl skleničky vlažné vody a opět pohankovou mouku tak, aby vzniklo těstíčko jako na palačinky. Nechám opět v teple.

 

Krok 3: Použití

 

 

K použití je kvásek připraven, když vidíte, jak se v něm dělají bublinky, což trvá zhruba dalších 5 hodin. Proto je dobré si ho pěstovat v průhledné lahvi.

 

Náhledy fotografií ze složky Kvásek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář