Jdi na obsah Jdi na menu

Tepperweinova směs

25. 11. 2013

 Tepperweinova směs

Dosud jsem se odkyselovala jedlou sodou a to asi 3 měsíce každý den. Jenže jsem se dozvěděla, že je to pěkný sajrajt a že se ze sody usazuje v těle sodík, který pak způsobuje zadržování vody v organismu, s čímž mám velký problém.

Jela jsem podle zásady, že jednou za den by mělo pH vystoupat nad 7 a zbytek dne by se mělo pohybovat kolem nějakých 6,3-6,5. Pokud je třeba léčit nějakou nemoc, může se krátkodobě udržovat na 8. Období se sodou bylo celkem fajn a musím říct, že většina mých problémů ustoupila do pozadí, ale možná to bylo trochu způsobeno i příznivým psychickým stavev a tím, že jsem rekreačně dělala sport téměř každý den.

V knihovně jsem si půjčila knihu Pryč s Kyselostí od Kurta Tepperweina (čekala jsem na ní půl roku) a na základě jejího přečtení jsem si zašla se vzorcem na její složení do lékárny u Sv. Anny v Brně a tam mě dost překvapili, když řekli, že to znají a že už ji mají předpřipravenou. Hned jsem si odnesla půl kila směsi asi za 300 Kč.

Myslela jsem si, že pojedu podle stejného scénáře a že budu užívat tuto směs stejně jako sodu, ale zjistila jsem, že po třech dnech užívání mám i po ránu pH 7 a tak jsem si občas nedávala.

 

Taky jsem na stránkách o směsi našla informaci:

1)    před začátkem užívání je třeba nejdříve zjistit, zda není z nějakého důvodu zablokováno vylučování kyselin z těla. Pozná se to tak, že po ránu se změří pH moči. Je li moč po ránu zásaditá, vylučování kyselin z organismu je z nějakého důvodu zablokováno. Potom je třeba tento blok odblokovat a to následovně: po dobu jednoho týdne se podává jedna vrchovatá (s kopečkem) čajová lžička směsi denně, a to hned po ránu. Po této době by se blokáda měla uvolnit a moč by měla po ránu začít vykazovat mnohem nižší hodnoty pH (tělo se začalo močí zbavovat během noci kyselinotvorných úsad). Toto ale neplatí pro makrobiotiky a ostatní, kteří se živí super zdravou (zeleninovou) stravou. Mnozí z těchto lidí budou mít pH moči i po ránu a po celý den někde okolo pH = 7 - 7,5.

 

 

Přemýšlela jsem, zda to není můj případ. Sice jsem na 90 % vitariánské stravě, ale ani presto nemůžu mít po ránu pH 7, jelikož jím hodně ořechů a hodně sportuji.

 

Pokud mám hned po ránu pH 7 a dala bych si vrchovatou lžičku odkyselující směsi, tak to může být smrtelné, jelikož pH 9 už je na hranici smrti. Tak jsem přistoupila ke strategii, že si vždy večer dám vitamin C (1000 mg se šípky), který spolehlivě přes noc pH stáhne na 5 a míň a pak můžu pokračovat v dodávce Tepperweinovy směsi každé ráno.

 

Upraveno 28.11.2013

Tak evidentně ta blokáda vylučování kyselin se mne týká. Rozhodla jsem se trochu prasit, abych to poznala. Už třetí den jedu částečně na vařené stravě – vajíčka, brambory, rýže, víno, vepřové maso, hovězí maso :-O. A pH po ránu stále 7 a více, já tam do té sedmičky vždycky šoupnu vrchovatou lžičku Tepperweinovy směsi a zatím pořád žiju. I když se mi opravdu tu a tam udělá slabo z toho přemrštěného pH, jenže co naplat, když mi ho nedokáže srazit ani hovězí polívka, ani 10 000 mg vitaminu C.

Upraveno 2.12.2013

Tak další poznatek o Tepperweinově směsi. Už třetí den je podobný scénář, který naprosto nechápu. Ráno si změřím pH a má zhruba 6,5-6,8 (vím, že je to dost vysoko), ale já I presto tam hnedle na lačno šoupnu vrchovatou lžičku směsi. Po půl hodině si dávám snídani, a to vždy alkalizující – banán a jablko, v práci si dávám též ovoce – grep či jablko a bylinkový čaj, čekala bych tedy, že pH vyskočí vysoko a ejhle – pH 5. Možná je to tím, že k tomu beru MMS nebo bych možná měla počkat déle, než si dám snídani? Každopádně to tam budu pořád sypat.

 

Upraveno 4.12.2013

Tak mám pocit, že už jsem tu blokádu prolomila. jelikož po ránu naměřím pH 6 a mám problém i přes vitariánskou stravu a užívání po ránu lžičky Tepperweinovy směsi se téměř nemůžu dostat přes 7 a to dřív jsem měla hned po ránu 7 a 8 úplně v pohodě i když jsem jedla prasárny. Takže, pokud to takhle půjde dál, začnu dávat lžičku i večer. 

 

Upraveno 6.12.2013


Dnes jsem z Tepperweinovy smesi celkem zklamana. Rikala jsem si, ze se ma bariera uz odblokovala, jelikoz mi pH vyznamne kleslo, o cemz jsem psala uz vcera. A tak jsem se rozhodla dat si vecer tez lzicku odkyselovaci smesi. Vecer jsem mela pH 5, tak jsem tam soupla vrchovatou lzicku a kolem 22:00 hod jsem vystoupala na pH 6. Myslela jsem, ze to pres noc klesne zase na 5, ale houbelec, po ranu jsem mela 6,5. Uz mam sto chuti se na to vyprdnout...

 

Upraveno 7.12.2013

Tak blokáda zcela jistě není odblokovaná, dnes ráno jsem naměřila pH 9 a to jsem včera večer v 8 snědla žebra, kilový.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lucka - Ph blokáda

17. 2. 2015 10:10

Dobrý den Ido,
prošla jsem si Vaše stránky a je to velmi podobný příběh mému... Což mě nutí k zamyšlení.
Ráda bych se ale zeptala, jak jste si s tou ph blokádou nakonec poradila nebo co Vám pomohlo.
Dostala jste se postupně na nízké ranní ph moči užíváním této směsi?
Děkuji velmi za odpověď, přeji Vám pěkný den, Lucka

IDA - Re: Ph blokáda

30. 3. 2015 15:54

Milá Lucko,
Tepperweinovu směs jsem využívala celou, což trvalo asi půl roku, pak jsem pokračovala s jablečným octem po ránu, který také snižuje ph a nakonec jsem přešla na 1 litr čerstvé vylisované zeleninovo-ovocné šťávy, což mi naprosto vyhovuje.

Ida