Jdi na obsah Jdi na menu

Vymražená voda

17. 2. 2014

  neboli ledinková voda neboli voda bez geuteria. odstranění těžké vody, všechno tohle jsou různé názvy pro vymražení vody. Dělá se to proto, abychom z běžné kohoutkové vody odstranili zbytečné sajrajty kolující ve vodovodních trubkách a dali vodě léčivé vlastnosti.

 

1. Přemražením voda dostane zpět svou krystalickou mřížku, kterou by měla v přírodě a byla zničena všemi možnými úpravami vodního průmyslu

 

2. Zmražením vznikají ve vodě tzv. ledinky, které mají příznivý účinek na organismus

 

3. Zmrazením ze sebe voda vytlaci zbytecne mineraly a sajrajty

 

a kdo neveri at tam bezi a zkusi to, vse je videt pouhym okem, proto jsem to hned taky zkusila

 

Jak na to?

Natočíme vodu z kohoutku a necháme ji stát 24 hodin - tak z ní vyprchá chlor

Vodu dáme do pet lahve a naplníme ji z 3/4 a dáme do mrazáku 

Když je lahev skoro zmrzlá, rozbijeme led přes lahev třeba paličkou na maso. Nezmrzlou vodu (asi tak 1/4 celkového objemu) vylijeme - tím odstraníme tzv. těžkou vodu neboli deuterium

Pak necháme lahev rozehřát při pokojové teplotě, pokud máme čirou pet lahev, můžeme na dně vidět ten sajrat, ten nepijeme. Vodu ode dna vylijeme a zbytek můžeme vypit. Na chuti to poznáte okamžitě!

 

Zkoušela jsem to s vodou z kohoutku, s balenou vodou i s vodou přefiltrovanou konvicí Brita, vždy na dně zůstal hnus, který se usazuje v těle.

Test: Zkuste uvařit dvě vody, jednu obyčejnou z kohoutku a druhou tuto přemraženou vodu. Z obou udělejte silný černý čaj a nechte aspoň půl hodinky odstát. Rozdíl pozná i malé dítě :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Novák - není to opačně

1. 4. 2018 18:55

Těžká voda (D2O) má bod tání 3,8 stupňů Celzia oproti lehké vodě (H2O) která má bod tání 0 stupňů Celzia. Takže je to opačně, ve zbytkové ledové tříšti zůstává ta špatná těžká voda v kapalné části je ta lehká..!

Pepa - A což takhle

6. 5. 2014 12:38

voda bez deuteria (těžká voda)??? Mnohdy jediné písmenko dokáže udělat pěknou paseku...