Jdi na obsah Jdi na menu

O klystýru

PROČ PROVÁDĚT KLYSTÝR

V tlustém střevě se může hromadit odpadní materiál, mrtvá buněčná tkáň, hlen, paraziti a toxický odpad. Tyto věci mohou narušit schopnost tlustého střeva vstřebávat vitamíny a minerály. Tento nahromaděný  nepořádek na stěnách tlustého střeva také může brzdit trávicí činnost, což může způsobovat zácpu. Mimo zácpy však může klystýr pomoct i při dalších neduzích. Uvádí se, že očistou tlustého střeva vyčistíme nejen střevo, ale i ostatní orgány, například játra nebo ledviny.

Benefity očisty střev:

1) vyčištění střeva od nánosů, nestrávených zbytků stravy a toxinů - po klystýru se cítíte opravdu lehčí a vnitřně čistší

2) zrychlení a zlepšení trávení, zlepšení vylučování žaludečních šťáv - i ráno po klystýru půjdete na toaletu

3) zlepšení nálady a předcházení depresím - to je pro mě nejlepší a navíc okamžitý benefit

4) odstranění chuti na sladké a vlčího hladu - když mám chuť na něco sladkého, po klystýru mě zaručeně přejde

5) zlepšení pleti nejen na obličeji, ale i na celém těle - bojuji od dětství šupinatou kůží na nohách a po klystýru se vždy rapidně zlepší

Ačkoliv žádný z těchto přínosů nebyl vědecky uznán a ani lékaři nedoporučuji klystýr dělat doma, existuje několik faktů které rozhodně nelze vyvrátit. Ať už řešíte jakýkoliv zdravotní problém Po klystýru vždy se vždy cítíte nabití energii. I kdyby to To byl jediný důvod proč dělat klystýr stojí to za to.

 

 

TLUSTÉ STŘEVO

Je to poslední část trávicího traktu, je dlouhé asi jeden a půl metru a v průměru má 6cm. Nachází se v něm přibližně 70% našeho imunitního systému a proto je péče o něj mimořádně důležitá Ne nadarmo se říká že smrt začíná v tlustém střevě. Je proto jasné že tlusté střevo má v lidském těle důležitou funkci. Ve střevě se nachází střevní mikroflóra která je důležitá Pro zachování zdraví a prevenci onemocnění. Je potřeba se Však oni dobře starat, poškozuje ji nevhodná strava špatný životní styl, různé léky chemikálie a toxiny a především antibiotika. Zbytky potravy a nečistoty v tlustém střevě váží průměrně 3 až 5 kg. 

 

 

HISTORIE KLYSTÝRU A SOUČASNOST

 

I když v současné době nejsou běžnou terapií, klystýry byly populární praxí v celé historii a v mnoha kulturách a zemích. Legenda říká že člověk vynalezl klystýr tak, že viděl volavku jak nabírá do zobáku vodu a pouští si jí do řitního otvoru. Klystýr se prováděl již ve starověkých civilizacích, například ve starověkém Římě a Řecku. Hippokrates uváděl ve svých spisech že tři nejdůležitější věci při nemoci jsou: jídlo, pití a klystýr. Také starověcí Egypťané ho prováděli, Faraon dokonce měl takzvaného hlídače konečníku, což byl speciální sluha, který mu prováděl klystýr. Indiáni si zase vyráběli klysterovací stříkačky vyrobené ze zvířecího močového měchýře a kosti. Klystýry se prováděly ve starověké Indii i Číně. Vlastně neexistuje na světě oblast, kde by lidé neobjevili klystýr. Například v 17 století byly klystýry velice v módě. Byli tak ceněné, že tehdejší panovník Ludvík 14 měl údajně 200 klystýrů v posledním roce svého života, tak moc jim věřil. Později v 19. století se zdraví tlustého střeva stále řešilo, lékaři lidem doporučovali potraviny s vysokým obsahem vlákniny i pravidelné klystýry. Toho využilo spousta značek a začali prodávat různé potraviny léky které odvrátí zácpu a udrží tlusté střevo zdravé.

 

Ve 20. století většina lékařů přestala klystýr a doporučovat a lidé na něj zapomněli. Když někam jdeme, bavíme se se známými klidně o mýdlech, šamponech, kosmetice, ale o klystýrech se nebavíme. Proč? Přijde vám debata o lidském výkalu nechutná? Vždyť podle svojí stolice poznáte i svůj zdravotní stav. Jen málokdo má to štěstí, že se každý den ráno spokojeně vyprázdní a nemá ani zácpu, ani průjem, ani špatnou strukturu stolice. Když máte pejska, každý den ho chválíte za to, jak krásně se venku vykakal. Když se jeden den nevykaká nebo nedejbože dva dny, už panikaříme. Ale když máme zácpu my tak to neřešíme nebo se za to dokonce stydíme. Přitom když se podíváme na statistiky rakoviny tlustého střeva a konečníku, vidíme, že případů stále přibývá. Česká republika se dlouhodobě drží na předních místech v počtech rakovin tlustého střeva. Ročně u nás zemře 3500 lidí na rakovinu tlustého střeva a 7500 jí každoročně onemocní. Když máte domek nebo auto, tak ho vždy myjete nejen zvenku, ale i zevnitř prošmejdíte každý kout. Proč jsi tedy myjete svoje tělo jen na povrchu a ne zevnitř? Česká republika je je velice puritánská, co se týká klystýrů, v jiných zemích se provádí mnohem častěji. Například v USA si klystýr alespoň občas dělá 72 % lidí. V Německu existují ozdraovací kliniky hladovění a klystýru, kam jedete třeba na týden a hladovíte a u toho vám dělají klystýry.

 
 
 
 

Příspěvky

První návštěva léčitelky

Celkem mě překvapilo, že než aniž bych cokoliv řekla poznala moje problémy a to celkem dobře. Sice na některé věci zapoměla, ale i tak to byla slušná práce. Našla mi problémy s levou ledvinou, to by mohly být ty kruhy pod očima, problémy s pohlavním ústrojím a samozřejmě se střevy. Řekla mi, že mám skoliozu, ale tu má dnes skoro každý a také, že mám problémy s ušima, i když jsem s nima nikdy v životě problém neměla.

 
17. 6. 2013 | | Rubrika: Ostatní problémy | Komentářů: 0

Odšťavňovač na zeleninu

Pár dní to již piji a vím, že se to ještě nemůže projevit – to až za pár týdnů. Každé ráno piju šťávu z mrkve a okurky. Občas během dne řepu s mrkví, někdy si tam přidám kousek celeru, petržele. Jednou jsem si udělala šťávu ze špenátu a to byl největší hnus, který jsem kdy pila. Měla jsem největší problem to pozřít ze všech šťáv a přitom špenát je na pročištění doporučován všude – nevím, jak se s tím vypořádám.

 
11. 6. 2013 | | Rubrika: Ostatní problémy | Fotografie: štávy | Komentářů: 0

Zdraví není všechno...

 Uvědomila jsem si, že sice sama sobě zvyšuju kvalitu a délku života, ale k čemu, když přijdu o něj. Já budu žít do sta, ale on umře klidně za 10-20 let. Radši strávím co nejvíc času s ním než abych dělala pořád nějaké očisty. K čemu mi bude, když budu zdravá, ale bez něj?

 
16. 5. 2013 | | Rubrika: Ostatní problémy | Komentářů: 4

Recept na sezamovou chalvu

Zdravá, rychlá a dobrá mňamka. Opravdu to jde - aneb recept na sezamovou chalvu.

 
13. 5. 2013 | | Rubrika: Ostatní problémy | Fotografie: chalva | Komentářů: 0

Moje zkušenosti s tibetskou houbou

 O Tibetské houbě a jejích příznivých účincích toho bylo napsáno již mnoho, já bych proto ráda jen sdílela své zkušenosti s ní. Koupila jsem ji na aukru od jedné dobré duše za 50 Kč i s dopravou. Z balení jsem byla troche zklamaná, jelikož mi přišla v potravinářské folii a v novinách v obyčejné obálce bez zpáteční adresy. Říkala jsem si jestli vůbec bude fungovat, ale vypadá to, že ano.

 
13. 5. 2013 | | Rubrika: Ostatní problémy | Fotografie: Tibetska houba | Komentářů: 0